Toxina botulinica

TOXINA BOTULINICA (BOTOX, DYSPORT)

Tratamentul de reintinerire a fetei prin injectii cu toxina botulinica inhiba actiunea muschilor (proces numit denervare) care creaza liniile (ridurile) de expresie.

Toxina botulinica este un agent terapeutic purificat folosit in tratamentele de reintinerire faciala, realizand reducerea:
» Ridurilor glabelare (dintre sprancene)
» Ridurilor frontale
» Ridurilor periorbitale (in portiunea laterala din jurul ochilor, cunoscute sub denumirea de “laba gastii”)
» Corzilor de la nivelul gatului (benzilor platismale)

De asemena, toxina botulinica mai este folosita în tratamentul hipersudoratiei (reducerea transpiratiei la nivelul axilei).

Lipsiti de contractiile excesive, muschii se relaxeaza si ridurile devin mai putin vizibile. Injectiile se aplica la nivelul fruntii, in portiunea laterala din jurul ochilor si la nivelul gatului.

Riscurile asociate tratamentului cu toxina botulinica sunt reprezentate de cefalee (dureri de cap), greturi, vertij (senzatie de ameteala), ptoza (coborarea) pleoapei sau a sprancenei. Toate acestea sunt raportate a fi rare si temporare. Ocazional pot aparea echimoze.

Durata de actiune a toxinei botulinice dureaza între 3 – 6 luni, in functie de persoana. Pentru mentinerea rezultatelor se poate repeta tratamentul cu toxina botulinica.