Otoplastia

OTOPLASTIA

Urechile atrag atenţia rareori atunci cand au o marime normala si cand sunt bine proportionate cu alte caracteristici ale faciesului. Cu toate acestea, urechile proeminente, mari sau deformate pot afecta aspectul facial. Copiii cu urechi proeminente sau deformate pot suferi batjocura colegilor şi lipsa de incredere în sine.

Atunci cand urechile mari, proeminente sau deformate sunt deranjante pentru pacient, indiferent de varsta, se poate lua in considerare efectuarea de interventii chirurgicale estetice ale urechii.

Chirurgia plastica a urechii (otoplastia) realizeaza imbunatatirea formei, pozitiei sau a proportiilor urechii. Se pot corecta defecte estetice ale urechii aparute de la nastere, precum si defecte care se accentueaza odata cu dezvoltarea sau defectele datorate unor leziuni.

In general, chirurgia plastica sau estetica a urechii creeaza o forma naturala, aduce echilibru si proportie intre urechi si facies. Corectarea, chiar a unei deformari minore poate avea beneficii profunde asupra aspectului estetic si a increderii in sine.