Tratamente injectabile

TRATAMENTE INJECTABILE IN CHIRURGIA ESTETICA

Substantele cosmetice injectabile pe baza de acid hialuronic, calciu hidroxilapatita si injectarea de grasime proprie (lipofilling-ul) confera volum, elasticitate si diminueaza ridurile.

Acest tratament cosmetic este folosit pentru:
» Corectarea ridurilor
» Augmentarea (marirea) volumului buzelor
» Corectarea liniilor de expresie
» Corectarea cutelor adanci de la nivelul fetei
» Corectarea conturului facial (marirea pometilor si a barbiei)
» Corectarea portiunii dorsale a nasului

Tratamentul injectabil cu grasime proprie extrasa prin lipoaspiratie mai poate fi folosit si pentru corectarea zonelor denivelate de la suprafata corpului, marirea feselor, umplerea fetei dorsale a mainii.

Edemul se remite in cateva zile.

Rezultatele sunt temporare (de la cateva luni pana la 18 luni) in functie de produsul utilizat, zona tratata, factori individuali. Exista si substante injectabile cu efect indelungat (permanente), dar acestea prezinta un risc crescut de complicatii (infectii locale, formarea de granuloame cu deformarea regiunii etc.)

NOU

Injectarea de grasime proprie (lipofilling-ul) cunoaste o popularitate tot mai crescuta in ultimii ani odata cu preferinta pacientilor si a medicilor pentru procedeele chirurgicale estetice mini-invazive.

Avand o biocompatibilitate excelenta si din cauza existentei celulelor stem la nivelul tesutului adipos, injectarea de grasime proprie are largi aplicatii in chirurgia estetica, fiind utilizata pentru corectarea conturului facial, corectarea cicatricilor sau a deformarilor postlipoaspiratie si conferirea unui aspect intinerit al fetei si mainilor.

Rezultate excelente si de lunga durata ale lipofilling-ului se obtin numai daca se respecta tehnica de recoltare, preparare si injectare a grasimii. Pentru obtinerea unei grasimi de calitate excelenta, care are un continut crescut de celule stem, este recomandata centrifugarea grasimii recoltate prin lipoaspiratie. In acest sens, la Spitalul MedLife – Genesys din Arad a fost achizitionata o centrifuga special conceputa pentru separarea grasimii necesara injectarii, imbunatatind rezultatele procedurii prin cresterea longevitatii, a stabilitatii si integrarii grasimii transplantate la nivelul tesuturilor gazda. Grasimea proprie injectata este sigura, rezultatele procedurii fiind de durata indelungata si confera un aspect natural.